Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Turşusu Giresun Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Turşusu Giresun Tarifi



Fasulye Turşusu (Giresun)

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeler:
1 kg fasulye
2 baş sarımsak
1 avuç kalın (iri) tuz
1 adet acı biber
su

Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, temizlenir, yıkanır Bir kapta bir taşım kaynatılarak soğuk sudan geçirilip süzülür Soğumaya bırakılır Hazırlanmış olan harca batırılan fasulyeler bir sıra fasulye, bir sıra harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konarak 1 gün bekletilir Sonra sulu harç üzerine eklenip ağzı sıkıca kapatılır On beş gün sonra yemeye hazırdır İsteğe göre içerisine hıyar katılabilir

Harç Hazırlama:
Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş sarımsak acı biber, kalın tuz, su karıştırılıp yapılır

Not: Aynı yöntemle bezelye turşusu da yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla