Konu
:
Fasulye Turşusu Giresun Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Turşusu Giresun Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Turşusu Giresun Tarifi
Fasulye Turşusu (Giresun)
Giresun İl
Kültür
ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg
fasulye
2 baş
sarımsak
1 avuç kalın (iri) tuz
1 adet acı
biber
su
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, temizlenir, yıkanır
Bir kapta bir taşım kaynatılarak soğuk sudan geçirilip süzülür
Soğumaya bırakılır
Hazırlanmış olan harca batırılan
fasulye
ler bir sıra
fasulye
, bir sıra harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konarak 1 gün bekletilir
Sonra sulu harç üzerine eklenip ağzı sıkıca kapatılır
On beş gün sonra yemeye hazırdır
İsteğe göre içerisine hıyar katılabilir
Harç Hazırlama:
Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş
sarımsak
acı
biber
, kalın tuz, su karıştırılıp yapılır
Not: Aynı yöntemle
bezelye
turşusu da yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul