Konu
:
Hamsi Dıblesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Dıblesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Dıblesi Tarifi
Hamsi Dıblesi
MALZEMELER
500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin
Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin
Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın
Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın
Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın
Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun
Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın
Tencereye karışımın yarısını koyun
Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin
Kalan karışımı üzerine ilave edin
Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Not:
Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çanm fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul