Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ay Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ay Tarifi



Elmalı Ay Yapılışı Mazemeleri

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ

125 gr margarin

1,5 çay kaşığı karbonat

1/2 paket vanilya

Alabildiği kadar un

1 tatlı kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı pudra şekeri

3 elma

1 avuç şeker

1/4 su bardağı pudra şekeri

1/2 paket vanilya

Derin bir kaba yoğurt, yağ, margarin, vanilya, pudra şekeri ve karbonat koyup karıştırınız Alabildiği kadar un ilâve ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız

Elmaların kabuğunu soyarak rendeleyiniz Şeker ve 2 çorba kaşığı su ilâvesi ile pişirip suyunu çektiriniz Tarçın katıp karıştırınız

Hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval açınız Ortasına uzunlamasına iç koyup rulo yapınız Uçlarını kıvırıp ay şekli veriniz Yağlanmış tepsiye koyup orta hararetli fırında beyaz renkte pişiriniz Pudra şekerine bulayıp servis tabağına yerleştiriniz

Not: Değişik şekillerde katlanabilir (Yarım daire,poğaça vs) İçine kıyılmış ceviz ilâve edilirse daha güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla