Konu
:
Ekşi Elmalı Bohça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekşi Elmalı Bohça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşi Elmalı Bohça Tarifi
Ekşi Elmalı Bohça Yapılışı Mazemeleri
0,5 Kg
ekşi elma
3 Su bardağı un
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1,5 Su bardağı su
1 Büyük paket margarin (250 Gr
)
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı sirke
1
Elenmiş unun ortasını açınız
2
Ortasına su, tuz, sirke ve yağın 1/4'ünü koyarak bir hamur yapınız
3
Hamur 10 dakika bekletiniz
Sonra merdane ile 1 cm
kalınlığında açınız
4
Kalan yağı ortasına koyunuz ve bohça gibi kapatınız
5
10 dakika bekleterek hamuru tekrar 1 cm
kalınlığında açınız
6
Hamur açıp kapama işlemini 4 defa tekrarlayınız
7
Hamuru son defa 1/2 cm
kalınlığında açarak, 8 veya 10 cm
karelere kesiniz
8
Her karenin ortasına kabuğu soyulmuş rende elma ile pudra şekeri karışımı koyunuz
9
Kare hamurları bohça gibi kapatınız
10
Üzerlerine yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz
11
Orta ısıdaki fırında pişiriniz
12
Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul