Yalnız Mesajı Göster

Ekşi Elmalı Bohça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Elmalı Bohça Tarifi



Ekşi Elmalı Bohça Yapılışı Mazemeleri

0,5 Kg ekşi elma

3 Su bardağı un

1,5 Su bardağı pudra şekeri

1,5 Su bardağı su

1 Büyük paket margarin (250 Gr)

1 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı sirke

1Elenmiş unun ortasını açınız

2Ortasına su, tuz, sirke ve yağın 1/4'ünü koyarak bir hamur yapınız

3Hamur 10 dakika bekletiniz Sonra merdane ile 1 cm kalınlığında açınız

4Kalan yağı ortasına koyunuz ve bohça gibi kapatınız

510 dakika bekleterek hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açınız

6Hamur açıp kapama işlemini 4 defa tekrarlayınız

7Hamuru son defa 1/2 cm kalınlığında açarak, 8 veya 10 cm karelere kesiniz

8Her karenin ortasına kabuğu soyulmuş rende elma ile pudra şekeri karışımı koyunuz

9Kare hamurları bohça gibi kapatınız

10Üzerlerine yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz

11Orta ısıdaki fırında pişiriniz

12Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla