Konu
:
Margarin Tereyağı Arasındaki Fark
Yalnız Mesajı Göster
Margarin Tereyağı Arasındaki Fark
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Margarin Tereyağı Arasındaki Fark
Margarin Tereyağı Arasındaki Fark
· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir
· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir
8 grama 5 gram
· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor
· Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor
Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür
Çünkü katkılıdır
· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir
Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır
Şimdi margarine gelelim
· Yağ asitleri çok yüksektir
· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar
· Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir
(Kötü kolesterol)
· HDL'yi düşürür
(iyi kolesterol)
· Kanser riskini beş katına çıkarır
· Anne sütünün kalitesini düşürür
· Bağışıklık sistemini zayıflatır
· İnsülin tepkisini düşürür
İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!
· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır
İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur
(Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir
) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun
İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz
Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı
)
Çürümemiş ve kötü kokmamıştır
Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez
Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez
Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir
Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz?
Kaynak : wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul