Yalnız Mesajı Göster

Nevşehir Mutfağı Tanıtımı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nevşehir Mutfağı Tanıtımı



Nevşehir Mutfağı

Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır Genellikle et tüketimi fazladır Yörede sebzeciliğe de önem verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:
Çorbalar; tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı
Yemekler; ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) , Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk
Tatlılar; bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf

Alıntı Yaparak Cevapla