Konu
:
Zeytinyağlı Nohut Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Nohut Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Nohut Tarifi
Zeytinyağlı Nohut Tarifi
Malzemeler
(4 kişilik)
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 baş kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı salça (biber veya domates olabilir)
2 kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Nohudu bir gece önceden ayıklayın (taş vb yabancı maddeleri uzaklaştırın), yıkayıp suyla ıslatın
Islatılmış nohutların suyunu döküp tekrar yıkayın ve düdüklü tencerede 2 kesme şeker ekleyerek 15 dakika haşlayın
Nohutlar haşlandıktan sonra düdüklü tencereyi açıp içine, zeytinyağını, doğranmış soğanı, sarımsağı, salçayı, toz kırmızıbiberi, tuzu ilave edip bir iki kez karıştırın
Düdüklü tencereyi tekrar kapayın ve 10 dakika daha pişirin
Mutfağınıza pişmiş nohut kokusu yayıldığında yemeğiniz pişmiş demektir
Bazı nohut türleri çabuk bazıları ise geç pişebilir
Bu nedenle verdiğim pişirme süresini siz değiştirebilirsiniz
Pişen nohut yemeğinizi düdüklü soğuduktan sonra açıp cam kapaklı bir kaba alın
Buzdolabında soğuttuktan sonra ya da ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul