Konu
:
Maki Sushi Tarifi (Japonya)
Yalnız Mesajı Göster
Maki Sushi Tarifi (Japonya)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maki Sushi Tarifi (Japonya)
Maki Sushi Tarifi (Japonya)
300 gr
sushi pirinci
80 ml
pirinç sirkesi
10 gr
şeker
2 çay kaşığı tuz
300 gr
salatalık
100 gr
beyaz balık eti
6 adet yosun yaprağı
Soya sosu
Zencefil turşusu
Pirinci süzgeçte iyice yıkayıp bir kaseye alın
Üstünü örtecek kadar su ilave edip 1 saat yumuşaması için bekletin
Süzdüğünüz pirinci 400 ml
su ile kaynatın
Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika daha kaynatın
Kapağını açıp tüm suyunu çekinceye kadar, karıştırarak kaynatmaya devam edin
Ocaktan alın ve pirinci 10 dakika demlendirin
Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırıp hemen sıcak pirince ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın
Salatalığı ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin ve boylamasına 1/2 cm
eninde şerit doğrayın
Balık etini boylamasına ikiye bölün
Yosun yapraklarını yağsız bir tavada hafifçe tütsüleyin
Streç folyo ile kaplanmış bambunun üstüne yosun yapraklarını yerleştirin
Islak ellerinizle, pirincin 1/6'sını yaprağın alt tarafına bastırarak yayın
Yosun yaprağının en alt kenarını 1 cm
boş bırakın
Pirincin üstüne 1 çubuk salatalık, 1 çubuk balık eti yerleştirin
Yaprağın boş olan kısmını suyla ıslatın
Bambu yardımıyla yuvarlayın ve folyoyla sarılı olarak buzdolabında bekletin
Aynı işlemi diğer 5 rulo için de uygulayın
Maki sushi'yi 2 cm
kalınlığında parçalara kesin
Soya sosu ve zencefil turşusu ile biriikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul