Yalnız Mesajı Göster

Maki Sushi Tarifi (Japonya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maki Sushi Tarifi (Japonya)



Maki Sushi Tarifi (Japonya)

300 gr sushi pirinci

80 ml pirinç sirkesi

10 gr şeker

2 çay kaşığı tuz

300 gr salatalık

100 gr beyaz balık eti

6 adet yosun yaprağı

Soya sosu

Zencefil turşusu

Pirinci süzgeçte iyice yıkayıp bir kaseye alın Üstünü örtecek kadar su ilave edip 1 saat yumuşaması için bekletin

Süzdüğünüz pirinci 400 ml su ile kaynatın Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika daha kaynatın Kapağını açıp tüm suyunu çekinceye kadar, karıştırarak kaynatmaya devam edin Ocaktan alın ve pirinci 10 dakika demlendirin

Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırıp hemen sıcak pirince ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın

Salatalığı ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin ve boylamasına 1/2 cm eninde şerit doğrayın Balık etini boylamasına ikiye bölün Yosun yapraklarını yağsız bir tavada hafifçe tütsüleyin Streç folyo ile kaplanmış bambunun üstüne yosun yapraklarını yerleştirin Islak ellerinizle, pirincin 1/6'sını yaprağın alt tarafına bastırarak yayın

Yosun yaprağının en alt kenarını 1 cm boş bırakın Pirincin üstüne 1 çubuk salatalık, 1 çubuk balık eti yerleştirin

Yaprağın boş olan kısmını suyla ıslatın Bambu yardımıyla yuvarlayın ve folyoyla sarılı olarak buzdolabında bekletin Aynı işlemi diğer 5 rulo için de uygulayın

Maki sushi'yi 2 cm kalınlığında parçalara kesin Soya sosu ve zencefil turşusu ile biriikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla