Yalnız Mesajı Göster

Yayın Balığı Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayın Balığı Güveci Tarifi



2 kg dilim yayın balığı

6 çorba kaşığı sirke

2 diş sarmısak

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı ekmek kırıntısı

Karabiber

Tuz

16 bardak su

12 tane yeşil zeytin

3 baş soğan

3 adet domates

2 adet yumurta

3 adet yeşilbiber

Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilir Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir Sonra, yayıyın balığı dilimleri de konup, 5 dakika daha pişirilir Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla