Konu
:
Yayın Balığı Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yayın Balığı Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yayın Balığı Güveci Tarifi
2 kg
dilim yayın balığı
6 çorba kaşığı sirke
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ekmek kırıntısı
Karabiber
Tuz
16 bardak su
12 tane yeşil zeytin
3 baş soğan
3 adet domates
2 adet yumurta
3 adet yeşilbiber
Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur
Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilir
Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir
Sonra, yayıyın balığı dilimleri de konup, 5 dakika daha pişirilir
Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır
Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır
Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır
Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir
Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur
Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul