Konu
:
Etleri Tavada Pişirme Yöntemi
Yalnız Mesajı Göster
Etleri Tavada Pişirme Yöntemi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etleri Tavada Pişirme Yöntemi
Etleri tavada pişirme yöntemi
Et v
b
katı ve gevrek olarak kızartmak için yağın kızgın olması ve kızartılan etin üzerine çok basılmaması gerekir
Tava edi- ' len et rengi güzel ve gevrek olmazsa hoşa gitmez ve güç sindirilir
Bunun için kızartılacak etlerin cinsini, şeklini, durumlarını göz-önünde bulundurarak tavayı az ya da çok ısıda tutmalıdır
Yağ çok kızdığı vakit dumanı tavanın üstüne çıkar
O zaman, ismin derecesini anlamak için fındık büyüklüğünde ekmek içini tavaya atınız, ekmeği hemen büyük bir kaynama kaplar ve ince bir toz kaldırırsayağ kararında kızmış demektir
İşte bu «kızgın yağ» dır
Yağa atılan ekmeği küçük bir kaynama sarar, görünmeyecek biçimde toz oluşursa «orta derecede kızmış yağ» demektir
Balık kızartacaksanız, tavaya atmadan önce başından tutup kuyruğunu yağa dokundurunuz ve dikkat ediniz: Kuyruk hemen kırılırsa yağ kararında kızmış demektir
Kızartılacak etin cinsine ve çeşidine göre yağ kararında kızdırlmazsa, kızartılan etin rengi soluk, katı, gevşek ve sindirimi ağır olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul