Yalnız Mesajı Göster

Kavunlu Ve Ananaslı Donma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavunlu Ve Ananaslı Donma Tarifi



350 gr kavun

350 gr ananas

1 çay bardağı toz şeker

1) Kavunu ve ananası ayıklayıp küp küp doğrayın

2) Derin bir kabın içine aldığınız meyvelerin üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave ederek blenderden geçirin

3) Meyvelerde hiç pürüz kalmayıp şeker eridiğinde düz ve yayvan bir kaba yayın ve dondurucuya kaldırın

4) 2-3 saatte bir çatal ile donan meyve püresini ezin ve kristalleşmesini sağlayın

5) 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra yine çatalla ezerek kırın dondurma kaşığı ile kuplara bölerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla