Yalnız Mesajı Göster

Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler



Bakliyatların Pişirilmesi

Kuru baklagillerin kolay sindirilmesi için pişirme aşamaları şu şekilde olmalıdır
Islatma; Pişirilecek kurubaklagil ıslatılmalı ve 24 saat suda bekletilmelidir Isltıldığı zaman dış zarının kolayca çıktığını görürüz Sindirim sisteminden rahatsızlığı olanlar veya çocuklar bu şekilde hazırlanan baklagillerle hazırlanan yemekleri rahatlıkla yiyebilirler
Pişirme: İlk ıslatma suyunun atılması B gurubu vitaminlerinin kayıplarına neden olur Ancak midesinde gaz sorunu olanlar için problem ortadan kadar

Alıntı Yaparak Cevapla