Konu
:
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
Baklagillerin Pişirilmesi
Baklagillerin pişirilmeleri sebzelerin pişirilmesinden daha kolaydır
1- Pişirilirken tanelerin çabuk pişmesi için akşamdan ayıklanıp ılık suyla ıslatmak lazımdır
2- Islanmamış
bakla
gilleri pişirmek gerektiğinde yumuşayıncaya kadar haşlayıp sonra pişirmek lazımdır
Haşlamadan da pişirilebilir
3- Pişme esnasında su ilave etmek gerektiğinde sıcaksu koymak lazımdır
Çünkü soğuk su sertleşmesine sebep olur
4- Baklagillerin tuzunu yemeğin inmesine yakın koymalıdır
5- Çabuk pissin diye karbonat koymak doğru değildir
6- Vakit ve ateşten tasarruf için düdüklü tencerede pişirmek daha doğrudur
7- Kuru sebzeleri yüzde yüz suyu kalarak ateşten indirmelidir
Bekleme esnasında bünyelerine su çekerek yemeğin susuz kalmasına sebep olurlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul