Yalnız Mesajı Göster

Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler



Baklagillerin Pişirilmesi

Baklagillerin pişirilmeleri sebzelerin pişirilmesinden daha kolaydır

1- Pişirilirken tanelerin çabuk pişmesi için akşamdan ayıklanıp ılık suyla ıslatmak lazımdır
2- Islanmamış baklagilleri pişirmek gerektiğinde yumuşayıncaya kadar haşlayıp sonra pişirmek lazımdır Haşlamadan da pişirilebilir
3- Pişme esnasında su ilave etmek gerektiğinde sıcaksu koymak lazımdır Çünkü soğuk su sertleşmesine sebep olur
4- Baklagillerin tuzunu yemeğin inmesine yakın koymalıdır
5- Çabuk pissin diye karbonat koymak doğru değildir
6- Vakit ve ateşten tasarruf için düdüklü tencerede pişirmek daha doğrudur
7- Kuru sebzeleri yüzde yüz suyu kalarak ateşten indirmelidir Bekleme esnasında bünyelerine su çekerek yemeğin susuz kalmasına sebep olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla