Konu
:
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler
Baklagillerin Pişirilmesi
Baklagillerin pişirilmesinde mümkünse kireçsiz su kullanılmalı,
domates
(salça) gibi asitliler ve tuz, piştikten sonra ilave edilmelidir
Çünkü
domates
(Salça) ve tuz pişmeyi geciktirir
Sindirim güçlüğü çekenlerin ve bebeklerin yiyeceklerini hazırlarken kabuklarını soymak gerekir
Islatmanın etkisi ile kabaran kabuk soyulur, ek yiyecekler katılarak pişirilir
Kabuğu çıktığı için pişme kısa sürede olur
sindirimi kolaylaştırır ve gazı önler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul