Konu
:
Peynirli Patates Topları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patates Topları Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patates Topları Tarifi
1 kilo patates
2 yumurta
150 gr
Taze kaşar peyniri
1 bardak buğday unu
1 bardak galeta unu
tuz
karabiber
patatesler yikanir, kabuklari soyulmadan bir tencerede haşlanir
Patatesler haşlandiktan sonra kabuklari soyulup rendelenir
Rendelenmiş patateslerin içine 2 yumutanin aki katilip tuz ve karabiber ilave edilir
Harc hamur haline gelene kadar yoğurulur, harctan ufak parçalar alinir ve top haline getirilir
Toplarin ortasina ufak küp şeklinde doğranmiş taze kaşar peyniri konulur ve toplar kapatilir
Toplari önce buğday ununa sonra ayri bir kapta çirpilmiş 2 yumurta sarisina ve son olarak ta galeta ununa batirdiktan sonra önceden kizdirilmiş ayçiçek yağinda patates toplari pembeleşene kadar kizartilir
Kizartilmiş kaşar peynirli patates toplari bir servis tabağina alinir ve sicak sicak servis yapilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul