Konu
:
Et Kızartmalarda Kurallar
Yalnız Mesajı Göster
Et Kızartmalarda Kurallar
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Kızartmalarda Kurallar
Et kızartmalarda kurallar
Her çeşit etten kebap olur
Sığır ve koyun gibi kırmızı etleri, daima kuvvetli, yayılmış ateşe koymalı ve ateşin kuvveti yavaş yavaş geçerek kızartmalıdır
Eti şişlere geçirdikten sonra şişlerin ucunu bir yere iliştirmeli ve suyunu almak için de altına uzunca bir kap koymalı ya da bu işe özgü şişlerde kızartmalıdır
Etin piştiğini, üstüne parmak basmakla anlarız
Eğer direnir, parmak basılan yerden duman çıkıp birkaç damla kanlı su düşerse kızartma pişmiş demektir
Dana, kuzu ve tavuk gibi beyaz etleri de orta ateşte kızarmak gerekir
Bunların da pişip pişmediğini yukarıdaki davranışın aynını yaparak anlayabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul