10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çingene Yumurtasi Tarifi
ÇİNGENE YUMURTASI
MALZEMESİ:
8 yumurta,
1 soğan,
1 diş sarımsak,
yarım kilo domates,
100 gr doğranmış salam,
250 gr doğranmış sucuk,
100 gr bezelye,
100 gr taze fasulye,
1 su bardağı tavuk suyu,
sıvıyağ,
kırmızıbiber,
bir çimdik toz şeker,
tuz
Kızgın yağda soğanla, dövülmüş sarımsağı pembeleştirip, doğranmış domatesi katın ve hafif ateşte suyunu çektirin Sonra da yumurta hariç bütün malzemeyi 10 dakika kaynatın Pişen malzemeyi fırın tepsisine alıp üzerinde oyuklar açın ve her birine bir yumurta kırın 180 C'ye ısıtılmış fırında yumurtaların akı pişinceye kadar pişirin
|
|
|