Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşinde İpuçları Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşinde İpuçları Tarifi



HAMUR İŞLERİNİN PÜF NOKTALARI

1 Hamur yoğurma işlemine geçmeden önce undan bir miktar alıp su ile cıvık bir hamur yapılır Eğer hamur kesik kesikse un özsüzdür O za man hamura 2-3 damla limon sıkmak gerekir
2 Hamurlarda dinlenme müddetine önem verilmesi lâzımdır Yarım saatten 2 saate kadar hamurlar dinlendirilirler İyi dinlenen hamur hem iyi açılır Hemde istenilen şekilde kabarır
3 Kullanılacak unun mutlaka iyi cins olması lâzımdır
4 Hamura katılacak maddelerin taze olmasına dikkat etmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla