Konu
:
Hamur İşinde İpuçları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşinde İpuçları Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşinde İpuçları Tarifi
HAMUR İŞLERİNİN PÜF NOKTALARI
1
Hamur yoğurma işlemine geçmeden önce undan bir miktar alıp su ile cıvık bir hamur yapılır
Eğer hamur kesik kesikse un özsüzdür
O za man hamura 2-3 damla
limon
sıkmak gerekir
2
Hamurlarda dinlenme müddetine önem verilmesi lâzımdır
Yarım saatten 2 saate kadar hamurlar dinlendirilirler
İyi dinlenen hamur hem iyi açılır
Hemde istenilen şekilde kabarır
3
Kullanılacak unun mutlaka iyi cins olması lâzımdır
4
Hamura katılacak maddelerin taze olmasına dikkat etmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul