Konu
:
Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi
Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi
400 gr
süzme yoğurt
100 ml
portakal suyu
5 yaprak jelatin
2 paket şekerli vanilin
60 gr
şeker
60 ml
limon suyu
3 adet yumurta beyazı
100 gr
ahududu marmaledı
200 gr
ahududu
30 ml
portakal suyu
Tuz
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın
100 ml
portakal suyu, şekerli vanilin, şeker ve limon suyunu bir taşım kaynatın
Suları sıkılmış jelatinleri karışımın içinde eritip soğumaya bırakın
Yoğurdu ekleyip karıştırın
Yumurta beyazları ve bir tutam tuzu katı çırpın
Jölelenmeye başlayan yoğurda ekleyin
karışımı 2 saat buzdolabında bekletin
Marmeladı 30 ml
portakal suyu ile bir taşım kaynatıp dilediğiniz ahududuları ilave edip püre haline getirin
Yoğurtlu meyveli musu servis yapın
Not: Dilediğiniz marmelat ve sosla da yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul