Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi



Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi

400 gr süzme yoğurt

100 ml portakal suyu

5 yaprak jelatin

2 paket şekerli vanilin

60 gr şeker

60 ml limon suyu

3 adet yumurta beyazı

100 gr ahududu marmaledı

200 gr ahududu

30 ml portakal suyu

Tuz

Jelatinleri soğuk suda yumuşatın 100 ml portakal suyu, şekerli vanilin, şeker ve limon suyunu bir taşım kaynatın Suları sıkılmış jelatinleri karışımın içinde eritip soğumaya bırakın Yoğurdu ekleyip karıştırın Yumurta beyazları ve bir tutam tuzu katı çırpın Jölelenmeye başlayan yoğurda ekleyin karışımı 2 saat buzdolabında bekletin Marmeladı 30 ml portakal suyu ile bir taşım kaynatıp dilediğiniz ahududuları ilave edip püre haline getirin Yoğurtlu meyveli musu servis yapın

Not: Dilediğiniz marmelat ve sosla da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla