Konu
:
Portakal Çubukları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Çubukları Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Çubukları Tarifi
Portakal Çubukları Tarifi
Keskin bir bıçakla portakalın kabuğunu elden geldiğince ince soyunuz
Kabukta beyaz zar kalmışsa dikkatle kazıyıp, kibrit çöpü uzunluğunda kestikten sonra, çok ince şerit biçiminde bölünüz
Çubukları bir tencereye boşaltıp, üstlerini aşacak kadar su koyarak harlı ateşte kaynatınız
Kaynamaya başladıktan sonra 5-8 dakika, kabuklar yumuşayıp yuvarlak biçim alıncaya kadar tencereyi ateşte tutunuz
Tencereyi ateşten alıp suyunu süzdükten sonra, çubukları soğuk suya atarak diriltip, suyunu yeniden süzünüz
Portakal çubuklarınız kullanılmaya hazırdır
Not: Portakal çubukları portakal kabuğunu değerlendirmek için iyi yol olup, tatlıları süslemede kullanılabilir
Portakal çubukları genellikle portakal peltesi, tatlı sufle yada musu, bazen de kek ve kurabiyeleri süslemede değerlendirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul