Yalnız Mesajı Göster

Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)



Harcı için:

1 kilo kuzu eti

600 gram kuru soğan

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı domates salçası

50 gram Teremyağ

3,5-4 su bardağı su

2 tatlı kasığı kekik

Tuz

Karabiber

HAMURU İÇİN:

Milföy hamuru (yağlı hamur)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

I adet yumurtanın sarısı

2 adet kuru soğanı, ince ince doğrayıp, tencereye koyduğumuz Teremyağ yağında pembeleştirelim

Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra, tencerenin ağzını kapatıp, etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim

Tenceredeki etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince, salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavuralım

3,5-4 su bardağı kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım

Pişmesine yakın, geri kalan soğanları piyazlık kıyıp, baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim

Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman, tencereyi ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ilave edip, karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak soğutalım

Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım

Hamuru 15x15 ebatlarında kesip, ortalarına hazırladığımız içten koyarak, bohça şeklinde katlayalım

Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek, fırında pişirelim

Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapalım

Not: Arzu edenler, kuzu eti yerine tavuk ve hindi eti de kullanabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla