10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)
Harcı için:
1 kilo kuzu eti
600 gram kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram Teremyağ
3,5-4 su bardağı su
2 tatlı kasığı kekik
Tuz
Karabiber
HAMURU İÇİN:
Milföy hamuru (yağlı hamur)
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
I adet yumurtanın sarısı
2 adet kuru soğanı, ince ince doğrayıp, tencereye koyduğumuz Teremyağ yağında pembeleştirelim
Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra, tencerenin ağzını kapatıp, etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim
Tenceredeki etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince, salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavuralım
3,5-4 su bardağı kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım
Pişmesine yakın, geri kalan soğanları piyazlık kıyıp, baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim
Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman, tencereyi ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ilave edip, karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak soğutalım
Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım
Hamuru 15x15 ebatlarında kesip, ortalarına hazırladığımız içten koyarak, bohça şeklinde katlayalım
Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek, fırında pişirelim
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapalım
Not: Arzu edenler, kuzu eti yerine tavuk ve hindi eti de kullanabilirler
|
|
|