10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Bonbon Tarifi
250 gr sütsüz çikolata
200 gr pudraşekeri
3 adet yumurta
100 gr çekilmiş badem, fındık veya ceviz
Çikolatayı rendenin ince gözünden geçiriniz
Bir avucunu ayırıp, diğerini porselen bir kâseye koyunuz
Üzerine pudraşekerini, çekilmiş fındık vb 'nden birini, 2 yumurta akın koyup, elle yoğurarak bir hamur yapınız
Hamurdan 2 fındık büyüklüğünde parçalar alıp, bonbonlar (toplar) hazırlayınız
Hazırladığınız topları çok az yumurta akına batırıp, ayırdığınız çikolatc rendesine bulayınız
Arzu ederseniz bir kısmını da çekilmiş ceviz, fındık, badem içlerine bulayıp, çeşitli bonbonlar da hazırlayabilirsiniz
Hazırladığınız bonbonları şekerliklere koyup, buzdolabında dondurduk tan sonra, servis yapınız
|
|
|