Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Fonda Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Fonda Tarifi



400 gr tozşeker

1 çorba kaşığı kakao

200 gr ceviz içi

Çeyrek limon suyu

Şekeri, üzerini iki parmak geçecek kadar suyla ateşe koyunuz

Hiç karıştırmadan kaynatınız

Bir taşım kaynayınca limon suyunu sıkınız

Kaynarken tencerenin kenarına biriken su damlacıklarını temiz bir bezle siliniz

Ağda şekeri kıvamına gelince (soğuk su içerisine atıldığında lokum kıvamında sertleşiyorsa) ateşten alınız

Hemen üzerine yarım fincan soğuk su serpiştiriniz

Soğumaya yakın tahta kaşıkla karıştırınız

El dayanabilecek sıcaklığa gelince, içerisine kakao ve ceviz içini koyup, birbirini tutuncaya kadar elle yoğurunuz

Sonra 2 fındık büyüklüğünde parçalar alıp, elle yuvarlayarak fondonlar hazırlayınız

Hazırladığınız fondonları şekerliklere koyup, servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla