Konu
:
Cevizli Fonda Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Fonda Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Fonda Tarifi
400 gr
tozşeker
1 çorba kaşığı kakao
200 gr
ceviz içi
Çeyrek limon suyu
Şekeri, üzerini iki parmak geçecek kadar suyla ateşe koyunuz
Hiç karıştırmadan kaynatınız
Bir taşım kaynayınca limon suyunu sıkınız
Kaynarken tencerenin kenarına biriken su damlacıklarını temiz bir bezle siliniz
Ağda şekeri kıvamına gelince (soğuk su içerisine atıldığında lokum kıvamında sertleşiyorsa) ateşten alınız
Hemen üzerine yarım fincan soğuk su serpiştiriniz
Soğumaya yakın tahta kaşıkla karıştırınız
El dayanabilecek sıcaklığa gelince, içerisine kakao ve ceviz içini koyup, birbirini tutuncaya kadar elle yoğurunuz
Sonra 2 fındık büyüklüğünde parçalar alıp, elle yuvarlayarak fondonlar hazırlayınız
Hazırladığınız fondonları şekerliklere koyup, servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul