10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Çikolata Tarifi
2 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı koyu renk kakao
1 çorba kaşığı su
Yarım kahve kaşığı vanilya
1 kahve kaşığı tarçın
Porselen bir kâseye şekeri, vanilyayı, kakaoyu, tarçını, suyu koyup, hepsini iyice karıştırınız
Ağzı geniş bir kaba su koyup, kaynatınız
Porselen kâseyi bu suyun içerisine oturtunuz
Şeker eriyinceye kadar karıştırarak karışımı boza kıvamına getiriniz
Elinizdeki küçük kalıpları iyice yağlayınız
Kalıp yoksa düz bir tepsiyi iyice yağlayıp, erimiş karışımı bu kaplara döküp, çevresi kadar yayınız
Çikolata konmuş kalıpları soğuk bir yere koyup, sertleştiriniz
Çikolata sertleşince bıçağın yardımıyla küçük kalıplardakini çıkartınız
Büyük kaptakini muhtelif büyüklükte kesip, çıkartınız
Şekerliklere koyup, servis yapınız
Not: Hazırladığınız bu çikolatayı biraz suluca yapıp, pastaların üzerine döküp, örtülük olarak da kullanabilirsiniz Pötifürlerin üzerinde de kullanılır
|
|
|
|