Konu
:
Kırdo Tarifi (Erzincan)
Yalnız Mesajı Göster
Kırdo Tarifi (Erzincan)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırdo Tarifi (Erzincan)
1 demet ince kıyılmış dereotu
250 gram kavurma (evde kuşbaşıyı kavurup da kullanabilirsiniz)
2,5 su bardağı kalın bulgur
5 su bardağı ayran
1 çorba kaşığı Teremyağ (sıvıyağ da olabilir)
Tuz
Karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
Öncelikle yağı, kavurmayı ve bulguru çevirin
Daha sonra ayranı koyup karıştırarak kaynatın
Altını kısıp tuzu ve karabiberini koyun
Bulgur ayranı çekene kadar pişirin
İnerken dereotunu koyup, karıştırın
Servis yaparken kızgın yağda salça ve pul biberi biraz çevirip üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul