Yalnız Mesajı Göster

Kırdo Tarifi (Erzincan)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırdo Tarifi (Erzincan)



1 demet ince kıyılmış dereotu

250 gram kavurma (evde kuşbaşıyı kavurup da kullanabilirsiniz)

2,5 su bardağı kalın bulgur

5 su bardağı ayran

1 çorba kaşığı Teremyağ (sıvıyağ da olabilir)

Tuz

Karabiber

Üzerine:

2 çorba kaşığı Teremyağ

1 çorba kaşığı domates veya biber salçası

Öncelikle yağı, kavurmayı ve bulguru çevirin Daha sonra ayranı koyup karıştırarak kaynatın Altını kısıp tuzu ve karabiberini koyun Bulgur ayranı çekene kadar pişirin İnerken dereotunu koyup, karıştırın Servis yaparken kızgın yağda salça ve pul biberi biraz çevirip üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla