10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Marmeladı Tarifi
Erik Marmeladı Tarifi
1 kg olgun ve kaliteli erik
2 Su bardağı dolusu şeker
1 Kahve fincanı su
Eriklerin çekirdekleri ayıklayıp, tencereye koyun Şekeri ve suyu ilave edin Erikler yumuşayıncaya kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirin Ateşten alınca ezip püre haline getirin Soğuyunca servis yapın
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın
Erik Marmeladı
MALZEMELER:
-1 kg erik
-3,5- 4 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Sert erikler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır
2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir Limon tuzu veya limon suyu konur Bir süre daha pişirilir
ERİK MARMELATI
1 kg yumuşak mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1 limon
Erikleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız Ezerek süzgeçten geçiriniz Şekerini katarak önce orta, sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz
Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerda bekletiniz
ERİK MARMELATI
Malzeme:
1 kg erik
4 su bardağı şeker
1 limonun suyu
Yapılışı:
Erikleri yıkayıp, saplarından ayırın Bir tencereye su koyup erikleri kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın Ocaktan aldıktan sonra, biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve kevgirden geçirin Bir tencereye, eriklerle birlikte yedire yedire toz şekeri katın ve devamlı kanştırmak suretiyle kısık ateşte kıvamım bulana kadar pişirin Limon suyunu ilave edip, iki dakika daha ocakta tutun Kavanozlara dökün ve soğuyunca kapaklarını sıkıca kapayın
|
|
|