Yalnız Mesajı Göster

Erik Marmeladı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmeladı Tarifi



Erik Marmeladı Tarifi

1 kg olgun ve kaliteli erik
2 Su bardağı dolusu şeker
1 Kahve fincanı su

Eriklerin çekirdekleri ayıklayıp, tencereye koyun Şekeri ve suyu ilave edin Erikler yumuşayıncaya kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirin Ateşten alınca ezip püre haline getirin Soğuyunca servis yapın

MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Erik Marmeladı

MALZEMELER:

-1 kg erik
-3,5- 4 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Sert erikler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır
2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir Limon tuzu veya limon suyu konur Bir süre daha pişirilir

ERİK MARMELATI

1 kg yumuşak mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1 limon

Erikleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız Ezerek süzgeçten geçiriniz Şekerini katarak önce orta, sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz
Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerda bekletiniz

ERİK MARMELATI

Malzeme:
1 kg erik
4 su bardağı şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Erikleri yıkayıp, saplarından ayırın Bir tencereye su koyup erikleri kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın Ocaktan aldıktan sonra, biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve kevgirden geçirin Bir tencereye, eriklerle birlikte yedire yedire toz şekeri katın ve devamlı kanştırmak suretiyle kısık ateşte kıvamım bulana kadar pişirin Limon suyunu ilave edip, iki dakika daha ocakta tutun Kavanozlara dökün ve soğuyunca kapaklarını sıkıca kapayın

Alıntı Yaparak Cevapla