Konu
:
Erik Marmeladı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Marmeladı Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Erik Marmeladı Tarifi
Erik Marmeladı Tarifi
Malzemesi
1 kg olgun
erik
5 su bardağı tozşeker
1
limon
un suyu
Erikleri yıkayıp süzgece alın
Süzgeci derin bir tencerinin üzerine yerleştirip
erik
leri sıkarak püresini çıkarın
Erik püresinin üzerine biraz tozşeker serpin ve ara sıra kalan şekeri ekleyerek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın
Kavanozlara doldurun, soğuyunca kapaklarını kapatın
Not: Marmelat veya reçele
limon
suyu ekledikten sonra uzun süre ocakta bırakmayın
Çünkü sulanmasına ve kıvamının bozulmasına neden olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul