Yalnız Mesajı Göster

Kefal Firinda Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kefal Firinda Tarifi



Kefal Firinda

MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek dogranmis)
300 grsogan rendelenmis
300 grdomates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökünMaydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin Tuz ve biberini serpinLimon suyunu da dökün Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirinFirindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla