Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Palamut Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Palamut Tava Tarifi



1 Su Bardağı Un (Kızartma İçin)

8 Diş Sarımsak

1 Adet Palamut

2 Adet Domates

2 Adet Soğan

1 Demet Semizotu

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Tuz

6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartma İçin)

1 Palamutları dilimleyerek kızartın

2 Soğanları yemeklik doğrayın Domatesleri küp küp doğrayın Semizotlarını yıkayarak, doğrayın Sarımsakları soyarak ince ince kıyın

3 Palamutları tavaladıktan sonra kalan yağı dökmeyerek, yemeklik doğradığınız soğanları tavaya atıp, pembeleşinceye kadar kavurun

4 Sarımsakları da ilave edin ve bir kere çevirerek domatesi ilave edin Sarımsakları ne kadar az pişirirseniz lezzeti o kadar güçlü olur

5 Son olarak semizotu, bir tutam tuz ve bir tutam karabiberi ekleyerek bir süre pişmesini bekleyin Bu karışıma daha sonra balıkları ekleyeceğimiz için tamamen pişmesini beklemenize gerek yoktur

6 En son kızarmış balık dilimlerini tavadaki harcın üzerine koyun ve tavanın kapağını kapatın 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır

7 Sebzeler alt kısımda, palamutlar üstte olacak şekilde yemeği servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla