Konu
:
Sebzeli Palamut Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Palamut Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Palamut Tava Tarifi
1 Su Bardağı Un (Kızartma İçin)
8 Diş Sarımsak
1 Adet Palamut
2 Adet Domates
2 Adet Soğan
1 Demet Semizotu
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartma İçin)
1
Palamutları dilimleyerek kızartın
2
Soğanları yemeklik doğrayın
Domatesleri küp küp doğrayın
Semizotlarını yıkayarak, doğrayın
Sarımsakları soyarak ince ince kıyın
3
Palamutları tavaladıktan sonra kalan yağı dökmeyerek, yemeklik doğradığınız soğanları tavaya atıp, pembeleşinceye kadar kavurun
4
Sarımsakları da ilave edin ve bir kere çevirerek domatesi ilave edin
Sarımsakları ne kadar az pişirirseniz lezzeti o kadar güçlü olur
5
Son olarak semizotu, bir tutam tuz ve bir tutam karabiberi ekleyerek bir süre pişmesini bekleyin
Bu karışıma daha sonra balıkları ekleyeceğimiz için tamamen pişmesini beklemenize gerek yoktur
6
En son kızarmış balık dilimlerini tavadaki harcın üzerine koyun ve tavanın kapağını kapatın
15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır
7
Sebzeler alt kısımda, palamutlar üstte olacak şekilde yemeği servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul