Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağından Barbunya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağından Barbunya Tarifi



ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA

Malzemeler ( 4 kişi için)
1 Kg Balık (4 adet)
8 Asma Yaprağı
1 adet Limon
SOSU
2 yemek kaşığı Limon Suyu
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
10-15 sap kıyılmış Maydanoz
10-15 sap kıyılmış Dereotu
Tuz, Karabiber

Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız
Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz
Sonra balıkları 2şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz
Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz
Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla