Konu
:
Çerkez Kuru Fasulyesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Kuru Fasulyesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Kuru Fasulyesi Tarifi
çerkez kuru fasulyesi tarifi
Malzemeler
300 gr kuru fasulye
1 su bardağı ceviz içi
2-3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
1
5 su bardağı et veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanısı
Kuru fasulye akşamdan bol suya konup kabartılır
Daha sonra suyu süzdürülüp, bir tencereye alınır
Su ilave edilip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
(Düdüklü tencerede haşlanması daha uygundur)
Fasulyeler iyice pişince ateşten alınıp, suyu süzdürülür
Daha sonra bir servis tabağına yerleştirilir
Ayıklanmış ceviz içine kırmızıbiber ve tuz ilave edilip, havanda macun gibi oluncaya kadar dövülür
Bayat ekmeklere 1 su bardağı et suyu (bulunmazsa su da olabilir) dökülüp ıslatılır
Cevizlere ayıklanmiş sarımsak ilave edilip, havanda macun gibi oluncaya kadar dökülür
Veya robotta çekilir
Cevizli ekmeğin kıvamı boza kıvamı gibi olmalıdır
Bu kıvama gelene kadar et suyu ilave edilmelidir
Daha sonra bu cevizli malzeme haşlanmış fasulyelerin üzerine yerleştirilip servis yapılır
Not: Çerkez Fasulyesi taze fasulyeden de yapılmaktadır
1 kg taze fasulye ayıklanıp küçük parçalara doğranıp, bol suda haşlanıp suyu süzdürülür
Yukarıdaki tarif üzere cevizli sos yapılıp üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul