Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri




Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi


6 kişilik
Yapılışı : Kolay

Malzemeler:

? 1 kg lahana

? 1çay bardağı zeytinyağ

? 1 adet soğan

? 1 tatlı kaşığı domates salçası

? 3 adet domates (kabuğu soyulmuş)

? 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

? 15 yemek kaşığı pirinç

? 1 tatlı kaşığı tuz

? 1 çay kaşığı toz şeker

? 1 çay kaşığı pul biber

? 3 su bardağı kaynar su

Yapılışı;

Lahanayı küçük kare parçalar şeklinde doğrayın Küçük bir kasede 1 fincan pirinci ıslatın Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyarak pembeleşinceye kadar kavurun

Ardından soyulmuş domatesleri ve salçayıda ilave ederek biraz daha kavurun 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve nar ekşisini, pulbiberi, tuzunu, şekeri de katarak iyice karıştırın

Su kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz lahanaları koyunYaklaşık 10 dk sonra pirinçleri lahanaların üzerine serpin Afiyet olsun

Açıklamalar;

Bu yemeği ılık olarak servis yapınız

Servis yaparken üzerine sumakta serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla