Konu
:
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi
6 kişilik
Yapılışı : Kolay
Malzemeler:
? 1 kg
lahana
? 1çay bardağı zeytinyağ
? 1 adet soğan
? 1 tatlı kaşığı domates salçası
? 3 adet domates (kabuğu soyulmuş)
? 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
? 1
5 yemek kaşığı pirinç
? 1 tatlı kaşığı tuz
? 1 çay kaşığı toz şeker
? 1 çay kaşığı pul biber
? 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı;
Lahanayı küçük kare parçalar şeklinde doğrayın
Küçük bir kasede 1 fincan pirinci ıslatın
Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyarak pembeleşinceye kadar kavurun
Ardından soyulmuş domatesleri ve salçayıda ilave ederek biraz daha kavurun
3 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve nar ekşisini, pulbiberi, tuzunu, şekeri de katarak iyice karıştırın
Su kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz lahanaları koyun
Yaklaşık 10 dk sonra pirinçleri lahanaların üzerine serpin
Afiyet olsun
Açıklamalar;
Bu yemeği ılık olarak servis yapınız
Servis yaparken üzerine sumakta serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul