Konu
:
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi
500 gram üryani eriği
250 gram toz şeker
1,5 litre su
Erikleri iyice yıkayıp 1,5 litre su içinde geceden ıslatalım
Sabahleyin tenceredeki erikleri, suyu bulandırmadan parmak uçlarımızla çıkartıp bir tabağa alalım
Tencereyi sallamadan yarım saat daha bekletip tortusunun dibe çökmesini sağlayalım
Dibini bulandırmadan suyun 1 litresini başka bir tencereye alalım
Tozşekeri ve suyu ilave edip kaynatalım
Kaynamaya başlayınca, 5-6 dakika sonra erikleri ilave edelim
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim ve ağzı kapalı olarak soğutalım
Kaselere boşaltıp soğuk olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul