Yalnız Mesajı Göster

Üryani Eriği Hoşafı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üryani Eriği Hoşafı Tarifi



Üryani Eriği Hoşafı Tarifi

500 gram üryani eriği

250 gram toz şeker

1,5 litre su

Erikleri iyice yıkayıp 1,5 litre su içinde geceden ıslatalım

Sabahleyin tenceredeki erikleri, suyu bulandırmadan parmak uçlarımızla çıkartıp bir tabağa alalım

Tencereyi sallamadan yarım saat daha bekletip tortusunun dibe çökmesini sağlayalım

Dibini bulandırmadan suyun 1 litresini başka bir tencereye alalım

Tozşekeri ve suyu ilave edip kaynatalım

Kaynamaya başlayınca, 5-6 dakika sonra erikleri ilave edelim

Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim ve ağzı kapalı olarak soğutalım

Kaselere boşaltıp soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla