Konu
:
İç Baklalı Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İç Baklalı Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Baklalı Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
İç Baklalı Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
İç Baklalı Enginar Yemeği Tarifi
Malzemeler:
? 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
? Yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
? 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
? 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
? 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
? 2 limonun suyu
? 2,5-3 su bardağı kaynamış su
? 1 tatlı kaşığı tuz
? Yarım demet dereotu
Hazırlanması:
? Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun
? Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin
Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin
Enginarları ilave edin
Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin
? Pişince tuzunu ilave edin
Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın
(Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul