Yalnız Mesajı Göster

Crem De Cafe Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Crem De Cafe Tarifi



1 litre süt

1,5 su bardağı tozşeker

6 adet yumurta

6 tatlı kaşığı ınstant cafe (suda eriyen kahve, nescafe gibi)

10 adet karamel kabı

Karamel İçin:

1 su bardağı tozşeker

1/2 adet limon

Sütü kaynatıp, şekerini ilave ederek, eritelim ve ocaktan indirelim

Karamel yapmak için ayırdığımız tozşekeri bir teflon tavaya koyup, ocağın üzerinde kısık ateşte pişirmeye başlayalım

Tavadaki şekeri, baş kısmından bir çatala taktığımız 1/2 limon ile karıştıra karıştıra eritip, karamel haline getirelim

Bal köpüğü rengine gelince ocaktan indirip, hemen karamel kaplarının diplerini kaplayacak kadar koyalım

Başka bir kaba, yumurtaları kırıp, iyice çırpalım

Sonra ılıttığımız süte ilave edip, karıştıralım

Kahveyi de ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, tel süzgeçten süzelim

Dibinde karameller donmuş olan kapları, ağızlarına kadar dolduralım

Bu kapları kenarlı bir tepsiye dizip, dibine soğuk su koyarak, önceden ısıttığımız fırında pişirelim

Piştikten sonra fırından çıkartıp, soğutalım

Daha sonra, 1 saat kadar buzdolabında soğutup, servis yapalım

Not: Karamel kaplarının etrafını içten bir bıçakla çizip, çevirdikten sonra, tatlı tabağına ters çevirip, karamel kaplarını alıp, servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla