10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Crem De Cafe Tarifi
1 litre süt
1,5 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
6 tatlı kaşığı ınstant cafe (suda eriyen kahve, nescafe gibi)
10 adet karamel kabı
Karamel İçin:
1 su bardağı tozşeker
1/2 adet limon
Sütü kaynatıp, şekerini ilave ederek, eritelim ve ocaktan indirelim
Karamel yapmak için ayırdığımız tozşekeri bir teflon tavaya koyup, ocağın üzerinde kısık ateşte pişirmeye başlayalım
Tavadaki şekeri, baş kısmından bir çatala taktığımız 1/2 limon ile karıştıra karıştıra eritip, karamel haline getirelim
Bal köpüğü rengine gelince ocaktan indirip, hemen karamel kaplarının diplerini kaplayacak kadar koyalım
Başka bir kaba, yumurtaları kırıp, iyice çırpalım
Sonra ılıttığımız süte ilave edip, karıştıralım
Kahveyi de ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, tel süzgeçten süzelim
Dibinde karameller donmuş olan kapları, ağızlarına kadar dolduralım
Bu kapları kenarlı bir tepsiye dizip, dibine soğuk su koyarak, önceden ısıttığımız fırında pişirelim
Piştikten sonra fırından çıkartıp, soğutalım
Daha sonra, 1 saat kadar buzdolabında soğutup, servis yapalım
Not: Karamel kaplarının etrafını içten bir bıçakla çizip, çevirdikten sonra, tatlı tabağına ters çevirip, karamel kaplarını alıp, servis yapalım
|
|
|