Konu
:
Dil Paça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dil Paça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Paça Tarifi
Dil Paça Tarifi
1 adet sığır dili
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1/2 paket margarin
Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Üzeri için:
Sirke
Sarımsak
Kırmızı pulbiberli yağ
Dili yıkayıp iyice temizledikten sonra 4'e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım
Üzerinde oluşan köpükleri alıp iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp eti ayıralım
Dilin üzerindeki zan ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp bezelye büyüklüğünde doğrayalım
Bu esnada başka bir tencere de unu margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavurup dilin haşlama suyundan kepçe kepçe ilave edelim
Dili de ilave edip bir taşım daha kaynatalım
Terbiyesi için; unu
yumurta şansını ve limon suyunu bir kasede çırpalım
Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım
Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pulkırmızıbiberili yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul