Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Bezelye Püresi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Bezelye Püresi Tarifi



Yarım kilo bezelye

3 yaprak jelâtin

1 soğan

3 diş sarımsak

200 gram alabalık fletosu

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

7 yaprak pazı

Tuz

Karabiber

Bezelyeleri tencerede üzerini az geçecek kadar suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Sıcakken içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyip mikser yardımıyla çekip püre gibi ezin İçine dereotunu, sarımsakları da ilave ederek tekrar çekin Bu yeşil pürenin içine soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri atın Karıştırıp bekletin Küçük bir tavada alabalıkları tereyağında 3 dakika karıştırıp pişirin Soğumaya bırakın Dikdörtgen bir kabın içine 2 dakika haşlanmış soğuk pazı yapraklarını dizin İçine bezelye püresi ve balıkları boşaltın Her tarafını yaprakla kapayıp buzdolabında 2 saat bekletin Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla