Konu
:
Balıklı Bezelye Püresi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Bezelye Püresi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Bezelye Püresi Tarifi
Yarım kilo bezelye
3 yaprak jelâtin
1 soğan
3 diş sarımsak
200 gram alabalık fletosu
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
7 yaprak pazı
Tuz
Karabiber
Bezelyeleri tencerede üzerini az geçecek kadar suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sıcakken içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyip mikser yardımıyla çekip püre gibi ezin
İçine dereotunu, sarımsakları da ilave ederek tekrar çekin
Bu yeşil pürenin içine soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri atın
Karıştırıp bekletin
Küçük bir tavada alabalıkları tereyağında 3 dakika karıştırıp pişirin
Soğumaya bırakın
Dikdörtgen bir kabın içine 2 dakika haşlanmış soğuk pazı yapraklarını dizin
İçine bezelye püresi ve balıkları boşaltın
Her tarafını yaprakla kapayıp buzdolabında 2 saat bekletin
Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul