Konu
:
Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu
Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu
Malzemesi:
-1 kg
pancar
-10 diş sarmısak
-tuz
- 45 ml
zeytinyağı (3 çorba kş
)
Yapılışı:
1
Pancarlan yıkayın
Tencerede tuzlu su kaynatıp, pancarları ve saplannın bir bölümünü içine atın
Yaklaşık 10 dakika kaynatarak süzdürüp sudan alın
Pancarları, kabuklarını bir bıçak ile soyun ve dilimleyin
Saplarını doğrayıp birkaç parçaya ayırın
2
Sarımsakları tuz ile havanda dövün
Pancarları ve saplarını kavanozun içine atın
Pancarın suyuna tuzla dövülmüş sarımsakları katıp, karıştırın
Kavanozların üzerini bu karışımla tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın
Üzerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın,
3
Turşuyu bir hafta bekletin, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul