Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu



Osmanlı Mutfağından Pancar Turşusu

Malzemesi:

-1 kg pancar

-10 diş sarmısak

-tuz

- 45 ml zeytinyağı (3 çorba kş)

Yapılışı:

1Pancarlan yıkayın Tencerede tuzlu su kaynatıp, pancarları ve saplannın bir bölümünü içine atın Yaklaşık 10 dakika kaynatarak süzdürüp sudan alın Pancarları, kabuklarını bir bıçak ile soyun ve dilimleyin Saplarını doğrayıp birkaç parçaya ayırın

2Sarımsakları tuz ile havanda dövün Pancarları ve saplarını kavanozun içine atın Pancarın suyuna tuzla dövülmüş sarımsakları katıp, karıştırın Kavanozların üzerini bu karışımla tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın Üzerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın,

3Turşuyu bir hafta bekletin, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla