Yalnız Mesajı Göster

Cu En Corbasi Cin Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cu En Corbasi Cin Mutfagi



Cu En Corbasi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

15-20 adet mantar
7-8 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım paket çubuk makarna
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
7-8 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapilisi:

Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır
Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir
Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür
Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır Suyu süzülür
Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir Pişmeye bırakılır
Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla