Konu
:
Poşe Yumurta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Poşe Yumurta Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Poşe Yumurta Tarifi
POŞE YUMURTA
12 adet taze
yumurta
2 çorba kaşığı tuz
10 bardak su
2 1/2 çorba kaşığı sirke
1 Kenarlı tepsi ya da benzeri gibi y
ayva
nca bir kaba 10 bardak su, iki buçuk çorba kaşığı sirke ile 2 çorba kaşığı da tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalıdır
(Suyu koyacak olduğu
muz
kap ya da tepsinin gereğinden fazla büyük olmaması, yâni 10 bardak su koyduğu
muz
üstten kabın bir parmak aşağısına kadar dolmuş olması, bir de
yumurta
ların
çok
taze olmaları gerekir)
2 Su iyice kaynaymca suyun fıkırdamaması için ateşin ısısını azaltmalı ve
yumurta
ları birer birer olmak üzere önce küçük bir tabağa kurmalı, sonra da tabaktaki her bir
yumurta
yı az kaynamakta olan suya, yakm uzaklıktan ve yavaşça kaydırmak suretiyle suya atmalı ve kabın üstünü kapakla kapadıktan sonra
yumurta
ları tam 3 dakika sıcak suda bırakmalıdır
(Kap içindeki kaynayan suya
yumurta
ları olanağın-ca fazla aralık bırakmak suretiyle kırmalıdır
Çok sık ya da üstüste kınlan
yumurta
lar piştikten sonra birbirlerine karışmış olur
Hattâ
yumurta
ları iki veya üç defada pişirmelidir)
3 Sonra
yumurta
ları delikli bir kepçe ile gayet özenli bir şekilde sudan çıkararak, tabağa almalı ve
servis
yapmalıdır
(Yumurtalar sudan iyice süzülmüş olarak çıkarılmalıdır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul