Yalnız Mesajı Göster

Kagitta Balik Cin Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kagitta Balik Cin Mutfagi



Kagitta Balik

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr beyaz etli balık filetosu
1 tutam karabiber
1 limon (ince dilimlenmiş)
Su
Yagli kagit

Yapılışı:

Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın
Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin
Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp,
kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın
Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip,
sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin
Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin
Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın
Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın
Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin
Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup,
üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin
Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri
4 ayri servis tabağına yerleştirin
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla