Konu
:
Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)
Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1+½ l
su
¼ kahve fincanı zeytinyağı
karabiber
pul biber
kimyon (arzuya bağlı)
tuz
Mercimekleri ve pirinci yıkayıp, süzdükten sonra kaynattığınız suya tuzla beraber ilave edin
Arada karıştırarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirin
Servis tabağına ortasında genişçe hafif bir çukur bırakarak, ince bir tabaka halinde yayın
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda, piyazlık doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ve arzunuz miktarı katacağınız baharatları, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurun
Dinlendirip, soğutmuş olduğunuz mercimekli pürenin üzerine döküp, soğanları da soğuttuktan sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul