Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)



Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)

1 çay fincanı kırmızı mercimek

1 kahve fincanı pirinç

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

1+½ l su

¼ kahve fincanı zeytinyağı

karabiber

pul biber

kimyon (arzuya bağlı)

tuz

Mercimekleri ve pirinci yıkayıp, süzdükten sonra kaynattığınız suya tuzla beraber ilave edin Arada karıştırarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirin Servis tabağına ortasında genişçe hafif bir çukur bırakarak, ince bir tabaka halinde yayın Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda, piyazlık doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ve arzunuz miktarı katacağınız baharatları, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurun Dinlendirip, soğutmuş olduğunuz mercimekli pürenin üzerine döküp, soğanları da soğuttuktan sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla