Konu
:
Aşir Tarifi (Antakya)
Yalnız Mesajı Göster
Aşir Tarifi (Antakya)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşir Tarifi (Antakya)
Aşir Tarifi (Antakya)
2 su bardağı aşurelik buğday
350 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Buğday akşamdan ıslatılır
Et 3 su bardağı suyla haşlanır
Buğday ateşe oturtulur
Üzerine iri doğranmış soğan, suyuyla birlikte et, salça, kimyon ve tuz eklenir
Kapak kapatılır
Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir
Sonra ateşten alınır ve tokmakla macun kıvamına gelene dek dövülür
Yörede bayram yemeği olarak tüketilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul