Yalnız Mesajı Göster

Aşir Tarifi (Antakya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşir Tarifi (Antakya)



Aşir Tarifi (Antakya)

2 su bardağı aşurelik buğday

350 gr kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Buğday akşamdan ıslatılır Et 3 su bardağı suyla haşlanır Buğday ateşe oturtulur Üzerine iri doğranmış soğan, suyuyla birlikte et, salça, kimyon ve tuz eklenir Kapak kapatılır Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir Sonra ateşten alınır ve tokmakla macun kıvamına gelene dek dövülür Yörede bayram yemeği olarak tüketilir

Alıntı Yaparak Cevapla