Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 2 kg kırmızı pancar

? 1 su bardağı sirke

? 2 yemek kaşığı kaya tuzu

? 5 iri diş sarmısak

? Yeteri kadar su

Yapılışı:

? Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın

? Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın

? Bir kevgirle pancarları sudan çıkarınSuyunu sakın dökmeyin

? Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın

? Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor

? Pancarları 2 kglık cam kavanoza yerleştirin

? Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun

? Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün

? Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz

? Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla