Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi



Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi

1 kilo porsiyonluk parçalanmış hindi eti

4 adet orta boy patates

1 su bardağı kıyılmış pazı yaprağı

1 su bardağı kıyılmış lahana yaprağı

1 adet havuç

1 yemek kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı tuz

Üst Malzemeler:

1 kase yoğurt

5-6 adet çekilmemiş tane karabiber

1- Hindi etlerini tencereye koyunuz Etlerin üstünü bir parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz

2- Tencereyi Bosch ocak orta ateşte oturtunuz Kaynamaya bırakınız

3- Kaynamadan önce su yüzeyine çıkan köpükleri alınız ve etleri kolayca çatala batıncaya kadar haşlayınız Etler pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su takviyesi yaparak su seviyesini sabit tutunuz

4- Etler piştiğinde, tencereye ayıklanmış ikiye bölünmüş patatesleri, Bosch mutfak robotunda doğranmış havucu, kıyılmış lahanayı ve tuzu katınız Haşlamayı sürdürünüz

5- Sebzeler pişince tencereye kıyılmış pazıları ve tereyağını katınız Birkaç dakika daha haşlamadan sonra tencerenin altını kapatınız

Servis:

1- Yemeği sulu sulu çukur bir servis kabına aktarınız Yoğurt ve karabiber ile birlikte sofraya veriniz Tabaklara alınan sulu yemek üstüne karabiber taneleri serpilmeli ve bir kaç kaşık yoğurt konulmalıdır Yanında pilav yada peynirli tepsi böreği iyi gider Üstünede hamur işi şuruplu tatlı yakışır

Alıntı Yaparak Cevapla