Konu
:
Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi
Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi
1 kilo porsiyonluk parçalanmış hindi eti
4 adet orta boy patates
1 su bardağı kıyılmış pazı yaprağı
1 su bardağı kıyılmış lahana yaprağı
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Üst Malzemeler:
1 kase yoğurt
5-6 adet çekilmemiş tane karabiber
1- Hindi etlerini tencereye koyunuz
Etlerin üstünü bir parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz
2- Tencereyi Bosch ocak
orta ateşte oturtunuz
Kaynamaya bırakınız
3- Kaynamadan önce su yüzeyine çıkan köpükleri alınız ve etleri kolayca çatala batıncaya kadar haşlayınız
Etler pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su takviyesi yaparak su seviyesini sabit tutunuz
4- Etler piştiğinde, tencereye ayıklanmış ikiye bölünmüş patatesleri, Bosch mutfak robotunda doğranmış havucu, kıyılmış lahanayı ve tuzu katınız
Haşlamayı sürdürünüz
5- Sebzeler pişince tencereye kıyılmış pazıları ve tereyağını katınız
Birkaç dakika daha haşlamadan sonra tencerenin altını kapatınız
Servis:
1- Yemeği sulu sulu çukur bir servis kabına aktarınız
Yoğurt ve karabiber ile birlikte sofraya veriniz
Tabaklara alınan sulu yemek üstüne karabiber taneleri serpilmeli ve bir kaç kaşık yoğurt konulmalıdır
Yanında pilav yada peynirli tepsi böreği iyi gider
Üstünede hamur işi şuruplu tatlı yakışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul