Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Muska Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Muska Tarifi



Kayısılı Muska Tarifi

Yarım kg kayısı

4 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet yufka

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Sıcak suda bekletilmiş kayısıları üç çorba kaşığı toz şekerde bir süre bekletip püre haline getirin Kalan şekeri de serpin Hazırladığınız püreden iki çorba kaşığı alıp bir kaseye koyun Üzerine sıvıyağı döküp karıştırın Yufkaları ikiye katlayıp sekiz adet uzun şerit kesin Yağlı kayısıdan yufkaların üzerine sürün, ikiye katlayıp yeniden püre sürün Yufkaların bir ucuna kayısı püresi koyun Muska biçiminde katlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla