Konu
:
Kayısılı Muska Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Muska Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Muska Tarifi
Kayısılı Muska Tarifi
Yarım kg
kayısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yufka
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Sıcak suda bekletilmiş kayısıları üç çorba kaşığı toz şekerde bir süre bekletip püre haline getirin
Kalan şekeri de serpin
Hazırladığınız püreden iki çorba kaşığı alıp bir kaseye koyun
Üzerine sıvıyağı döküp karıştırın
Yufkaları ikiye katlayıp sekiz adet uzun şerit kesin
Yağlı kayısıdan yufkaların üzerine sürün, ikiye katlayıp yeniden püre sürün
Yufkaların bir ucuna kayısı püresi koyun
Muska biçiminde katlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul