Konu
:
Fıstık Ezmesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstık Ezmesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstık Ezmesi Tarifi
600 gr
antepfıstığı
500 gr
pudraşekeri (4 su bardağı)
125 ml
su
Antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayarak kabuklarını ayıklayın
Ayıklanmış antepfıstıklarını bir bez arasında kurulayarak robottan geçirip, toz haline getirin
Bir karıştırma kabına koyarak üzerlerine pudraşekerini ve suyu ekleyin
Elinizle yoğurarak şekeri fıstık tozuna yedirin
Yoğurmayı sürdürüp şekeri fıstığın içinde ezerek eritin
Tümünü alabilecek bir tepsiye, hazırladığınız macun kıvamındaki fıstık ezmesini bir parmak, kalınlığında düzgün bir biçinde yayın
1 saat serin bir yerde dinlendirip, 1 cm
x 4 cm
'lik dikdörtgen parçalar halinde keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul