Konu
:
Erik Kurusu Hoşafı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Kurusu Hoşafı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Kurusu Hoşafı Tarifi
Erik Kurusu Hoşafı Tarifi
Hangi cins erik olursa olsun bunları yıkayıp, şekerini koyup sıcak su ile haşlayınız
Ancak eriğin cinsine göre iyice yumuşayıncaya ve rengini verinceye dek tencerenin ağzı kapalı tutulmalıdır
Hoşaf piştikten ve ateşten indirildikten sonra kâselere koyarken önce erik tanelerini koymalı, sonra suyu süzüp koymalıdır
Not: Eğer erik hoşafının daha tatlı olmasını istiyorsanız suyun yarısını ya da daha fazlasını ayırıp kalan miktara diğer adi su karıştırıp kâseye koymak gerekirse de bu halde şeker ile tekrar kaynatılmayıp sonradan kestirilmiş soğuk şeker karıştırmakla yetinilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul