Yalnız Mesajı Göster

Erik Kurusu Hoşafı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Kurusu Hoşafı Tarifi



Erik Kurusu Hoşafı Tarifi

Hangi cins erik olursa olsun bunları yıkayıp, şekerini koyup sıcak su ile haşlayınız Ancak eriğin cinsine göre iyice yumuşayıncaya ve rengini verinceye dek tencerenin ağzı kapalı tutulmalıdır Hoşaf piştikten ve ateşten indirildikten sonra kâselere koyarken önce erik tanelerini koymalı, sonra suyu süzüp koymalıdır

Not: Eğer erik hoşafının daha tatlı olmasını istiyorsanız suyun yarısını ya da daha fazlasını ayırıp kalan miktara diğer adi su karıştırıp kâseye koymak gerekirse de bu halde şeker ile tekrar kaynatılmayıp sonradan kestirilmiş soğuk şeker karıştırmakla yetinilir

Alıntı Yaparak Cevapla