Konu
:
Turşulu Pita Tarifi (Nevşehir)
Yalnız Mesajı Göster
Turşulu Pita Tarifi (Nevşehir)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşulu Pita Tarifi (Nevşehir)
1 adet ekmek hamuru
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
İçi için:
Yarım kg lahana turşusu
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yağlamak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Önce iç hazırlanır
Lahana turşusu yıkanır ve suyu süzülür
Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca turşu eklenir, bir kaç dakika sonra salça atılır ve biraz daha kavrulur
Fırından alınan ekmek hamuru 5 eşit parçaya bölünür
Her parça unlu masada oklavayla tatlı tabağı kadar açılır
Her katın arasına biraz yağ sürülür ve üst üste konur
Sonra bu üst üste hamurlar oklavayla olabildiğince ince açılır
Yarısına lahanalı iç konur ve büyük bir poğaça gibi kapatılır
Kenarları kıvıra kıvıra kapatılır
Üzerine az yağ sürülür
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul