Yalnız Mesajı Göster

Baharli Barbunya Fasulyesi Meksika

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharli Barbunya Fasulyesi Meksika



Baharli Barbunya Fasulyesİ

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

Barbunya fasulyesi Yarım kilo
Soğan (Kıyılmış) 1 adet
Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
İç yağı 50 gr
Biber , Tuz

Yapilisi:

Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin
Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın
Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla