Konu
:
Baharli Barbunya Fasulyesi Meksika
Yalnız Mesajı Göster
Baharli Barbunya Fasulyesi Meksika
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharli Barbunya Fasulyesi Meksika
Baharli Barbunya Fasulyesİ
--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler:
Barbunya fasulyesi Yarım kilo
Soğan (Kıyılmış) 1 adet
Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
İç yağı 50 gr
Biber , Tuz
Yapilisi:
Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun
Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin
Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin
Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın
Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin
Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul